Goud Graven: Danko Jones, The Gossip, Goose Goud Graven: Danko Jones, The Gossip, Goose

Valesca Riplet: "Energie is onmisbaar voor een goed optreden"

Goud Graven: Danko Jones, The Gossip, Goose

Valesca Riplet: "Energie is onmisbaar voor een goed optreden"

Op Lowlands presenteert The Riplets in de lokale cdshop het nieuwe album Rock. Voor die tijd graaft drummer Valesca Riplet naar goud in het 3VOOR12 archief.

Valesca Riplet: "Energie is onmisbaar voor een goed optreden"

Rotterdam, arbeidersstad van Nederland. Nog geen week nadat het debuut album van The Quotes op de redactie belandt, ligt er wederom een verse productie van Rotterdamse komaf, Rock van The Riplets. De presentatie is in de cdshop op Lowlands, ook zo’n plek voor legendarische optredens. Janneke Riplet en Elle Bandita hebben we meer dan eens gesproken. Daarom aan drummer Valesca om goud te graven. Ongeacht het genre valt of staat een goed optreden voor haar bij één ding: energie.

Danko Jones live in Club 3VOOR12 2-3-2005
"Danko Jones steekt boven alles en iedereen uit. Hij is voor mij de ultieme rockartiest. Ik heb hem al tig keer gezien en toch blijft hij me boeien. De eerste keer weet ik nog goed. Dat was op Metropolis in 2001. Ik was meteen verkocht. Die energie van hem gecombineerd met zijn muziek zorgt ervoor dat ik geen seconde stil kan blijven staan. Het schijnt dat hij zijn nek en rug al zodanig heeft beschadigd, dat dokters hem aanraden rustiger aan te doen. Anders is de kans groot dat hij permanent letsel oploopt. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik hem voor het laatst heb gezien, maar hij is dan ook aan een nieuw album bezig. Zijn optreden in het oude Patronaat staat eigenlijk boven aan mijn lijst. Die avond had hij eindelijk ook iets te verkopen: een demo. Die heb ik toen meteen aangeschaft. Ondertekend en wel!"

Ash - Burn Baby Burn
"Ash maakt gave popliedjes, al viel hun tweede album wat tegen. Maar daarna hebben ze het weer ruimschoots goedgemaakt. Live stelt de band me nooit teleur, dan spelen ze altijd strak. En ook weer met die onmisbare energie. Kijk, Black Rebel Motorcycle Club maakt goede muziek. En tijdens hun optredens hebben ze een toffe lichtshow, maar verder voegen ze live niets extra's toe. Jammer, dan kan ik net zo goed thuis bij sfeerverlichting hun cd opzetten.”

The Gossip live Metropolis 1-7-2006

"Wat een wijf is die zangeres Beth Ditto. Ze heeft ontzettend veel lef en is echt haarzelf. Vorig jaar was het tijdens Metropolis zo warm dat de meeste mensen buiten de tent bleven staan. Beth zei dat ze dat alleen maar kon begrijpen, de hitte was niet te houden. Zelf verscheen ze in haar badpak op het podium. Helaas kon ik niet bij het onlangs gegeven concert in de Melkweg zijn. De andere Riplets waren er wel. Ik geloof dat ik wat heb gemist.”

Goose live op Eurosonic 2007
”De single Bring It On kende ik al. Die vond ik wel aardig, maar zorgde nog niet voor hoge verwachtingen van het optreden. Ik ben niet per se een danceliefhebber, integendeel eigenlijk. Thuis heb ik niets van dance. Goose is een uitzondering, het optreden op Eurosonic vond ik echt verrassend. Ze bezitten alle ingrediënten voor een goed optreden: de juiste attitude, vette, pompende beats met punk invallen. En dat allemaal energiek gebracht.”

Donnas live op Lowlands 2001
“Een meidenband mag niet ontbreken. Ik heb gekozen voor The Donnas. Ze speelde ook op de releaseparty van onze 7” Our Engine is Running. De optredens zijn erg indrukkwekkend. Vooral hulde aan de gitariste. De onnavolgbare bewegingen die ze maakt tijdens solo’s, onbegrijpelijk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12