Dure Peter Gabriel drijft prijs Werchterkaartje alsnog omhoog Dure Peter Gabriel drijft prijs Werchterkaartje alsnog omhoog

"Wie er vroeg bij was, heeft een goede zaak gedaan"

Dure Peter Gabriel drijft prijs Werchterkaartje alsnog omhoog

"Wie er vroeg bij was, heeft een goede zaak gedaan"

Hoe zit dat nou met die eerlijke Belgische mentaliteit? Rock Werchter bood kaartjes voor zaterdag 30 juni met 69 euro iets goedkoper aan, omdat het programma die dag minder duur was. Totdat de organisatie een prijzige Peter Gabriel boekte, waardoor ook de zaterdag opeens 75 euro kost. "Achteraf hadden we die prijsverlaging misschien niet moeten doorvoeren", zegt Nele Bigaré namens Rock Werchter.

"Wie er vroeg bij was, heeft een goede zaak gedaan"

Het was tot nu toe zo’n gul gebaar. Omdat de zaterdag van het vierdaagse Rock Werchter een minder duur programma had, kostte een dagkaartje 69 euro, zes euro minder dan de dagtickets voor de overige drie dagen. Bands als Chemical Brothers, Keane en The Killers waren op zaterdag de grootste namen. Totdat de organisatie voor die dag ook Peter Gabriel wist te strikken. Die is niet goedkoop, zodat nu ook de dagkaartjes voor de zaterdag direct alsnog 75 euro kosten.

“Hoeveel hij precies kost kan ik niet zeggen”, zegt Nele Bigaré namens Rock Werchter. “Maar met hem erbij is het budget voor die dag wel omhoog gegaan.” Dat houdt niet in dat het festival met de oude dagprijs verlies zou hebben geleden. “We waren nog op zoek naar een grote naam voor de zaterdag om de vier dagen helemaal gelijkwaardig te maken. Dat is nu gelukt, dus moet de dagprijs ook gelijk zijn. Achteraf hadden we die prijsverlaging misschien niet moeten doorvoeren, maar heus, we hebben dit niet opzettelijk zo gedaan. Zonder Peter Gabriel was die 69 euro een eerlijke prijs.”

Wie al een kaartje voor de oude prijs heeft gekocht, hoeft aan de festivalpoort geen 6 euro bij te betalen. “Wie er vroeg bij was, heeft een goede zaak gedaan”, zegt Bigaré. Er komen verder echt geen prijsaanpassingen meer, het is mooi geweest.”

Rock Werchter 2007 vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12