Song van het Jaar 2006: de keuze van P. Fabergé

De Jeugd van Tegenwoordig dingt volgend jaar weer keihard mee om de prijzen

Vorig jaar was hét jaar van De Jeugd van Tegenwoordig. De drie losgeslagen jongeren uit Amsterdam kwamen, zagen en walsten de hele Nederlandse muziekwereld plat. Met als hoogtepunt de hoogste vaderlandse notering in de VPRO Song van het Jaar verkiezing. 'Watskeburt' eindigde op nummer 8. P. Fabergé neemt graag de eer op zich de officiële aftrap te doen van de Song van het Jaar verkiezing 2006.

De Jeugd van Tegenwoordig dingt volgend jaar weer keihard mee om de prijzen

Vorig jaar was hét jaar van De Jeugd van Tegenwoordig. De drie losgeslagen jongeren uit Amsterdam kwamen, zagen en walsten de hele Nederlandse muziekwereld plat. Met als hoogtepunt de hoogste vaderlandse notering in de VPRO Song van het Jaar verkiezing. ‘Watskeburt’ eindigde op nummer 8. P. Fabergé neemt graag de eer op zich de officiële aftrap te doen van de Song van het Jaar verkiezing van 2006. Maar allereerst neemt hij graag alsnog de felicitaties in ontvangst voor de hoogste notering van vorig jaar: “Als je bij Jan Smit na een jaar nog met platina platen aan mag komen, mag je ons ook nog best feliciteren.”

5. Nelly Furtado – Maneater
Nieuw geluid. En in ene is ze geil geworden. Dat vinden wij van De Jeugd van Tegenwoordig leuk!

4. Jay-Z – Show Me What You Got
Hij is terug, hij komt hard. De rest van de plaat is kut, dat wel.

3. Keane (spreek uit Kie-een) – Crystal Ball
Ik hou van deze muziek, maar Coldplay vind ik te zeurderig.

2. Justin Timberlake - Sexyback
Die ging ook heel hard.

1. QF ft. DJ Chuckie – Vieze Vrouwe (Slette Houwe)
Dit had gewoon een nummer 1 hit moeten zijn. Ik begrijp niet waarom dat niet gebeurd is.

Zijn er nog tracks die Fabergé mist op de lijst? “Natuurlijk Guillermo & Tropical Danny met ‘Toppertje’, mijn boys. Waar zijn die? Verder mis ik One Blood van The Game en Promiscuous van Nelly Furtado en Timbaland.” De Jeugd van Tegenwoordig belooft in elk geval plechtig volgend jaar weer mee te dingen om de hoofdprijs: “We komen terug als een malle. De nieuwe nummer 1 hit ligt al klaar, maar we wachten nog even tot na het kerstbomenseizoen. De nieuwe single heet in elk geval Er is een tijd van hard komen en een tijd van hard gaan.”