Goud Graven: Wouter Bos struint door het 3VOOR12-archief

"Ik zoende voor het eerst mijn vrouw bij Daryll-Ann"

Wouter Bos is een echte vriend van 3VOOR12. Ooit markeerde zijn toespraak de start van 3VOOR12TV. De lijsttrekker van de Partij van de Arbeid wist tijdens zijn drukke laatste campagnedagen toch nog even tijd vrij te maken om in het 3VOOR12-archief te duiken op zoek naar goud.

"Ik zoende voor het eerst mijn vrouw bij Daryll-Ann"

Wouter Bos is lijsttrekker van de Partij van de Arbeid en hoopt op 22 november op een verkiezingszege voor de PvdA. Welke muziek dan zal klinken? “De vorige keer was het Beautiful Day van U2. Deze keer kiezen we waarschijnlijk toch voor ons eigen campagnelied ‘Neem Mijn Hand’ van Henny Vrienten en Junkie XL, een prachtig lied waar ons campagnemotto, voor een sterker en socialer Nederland, op prachtige, subtiele manier in verwerkt is.” Bos luistert veel naar muziek op zijn iPod om zich te concentreren op debatten. Maar natuurlijk ook gewoon in de auto en op zijn werkkamer. Daar via de computer natuurlijk.

“3VOOR12 is voor mij de site waar ik relevante dingen over mijn favoriete artiesten te weten kan komen. In deze campagne hebben een aantal van hen, Johan en Spinvis zelfs bij PvdA-evenementen opgetreden, een hoogtepunt!” aldus Bos. Speciaal voor 3VOOR12 neemt hij een duik in het archief van 3VOOR12 op zoek naar goud. En dat is niet het eerste dat Bos voor 3VOOR12 doet. Eerder gaf hij het startschot voor 3VOOR12TV in Desmet Studio’s.


Paul Weller live op Pinkpop 2006
”Paul Weller is een van mijn favoriete artiesten ever. Ik was er niet bij tijdens Pinkpop, heb het concert slechts ten dele beluisterd, maar ik heb nu alweer zin om hem weer eens live te zien. En dan maar hopen dat ie Everchanging Mood speelt. Mijn favoriete nummer dat ik vaak draai tijdens werk of bij voorbereiding van debatten. Overigens voerde Paul Weller ooit actief campagne voor de Labour Party. Ik vind het goed dat in Nederland ook steeds meer artiesten kleur bekennen, zoals nu Henny Vrienten en Junkie XL.”

Daryll-Ann live in Club Lek (1-9-1999)
” Ik ben fan van het label Excelsior en fan van een flink aantal van de bands daar op. Ooit hield ik een toespraak ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Excelsior. En belangrijker nog: tijdens een Excelsior-avond in de Melkweg eind 1999, om precies te zijn tijdens Daryll-Ann, zoende ik voor het eerst met de vrouw die nu mijn echtgenote is. Daryll-Ann heeft daardoor een speciale plek in mijn muziekcollectie. Jammer dat ze niet meer bestaan en jammer ook dat het bewuste concert niet op 3VOOR12 te vinden is. Wel een mooie versie van Happy X-mas (War is Over) en een paar goede concerten. Daryll Ann gaat nooit verloren! Verder: het concert van Johan in Club 3VOOR12 van afgelopen mei. Geweldig, net als hun nieuwe cd. Spinvis is de derde Excelsior favoriet. Luister maar eens naar zijn laatste lowlands-concert. Geweldig!”

Coldplay live op Lowlands 2000
”Ik zei al eens eerder: ‘toen ik het piano-intro van Trouble hoorde, bleef het maar door mijn hoofd spoken. Sinds die tijd ben ik fan. Op 3voor12 gek genoeg alleen maar oude concerten uit 2000. Overigens nog steeds mijn favoriete Coldplay periode. De derde cd is echt een stuk minder dan de eerste twee“

The Verve - Sonnet
“Een fenomeen. Geweldig blijft hun Bittersweet Symphony. En natuurlijk Lucky Man. Vooral in de campagne van 2003 heb ik dat nummer veel gedraaid. Ik kan er nog steeds met veel plezier naar luisteren. Op 3voor12 vind ik maar twee nummers. Sonnet (prachtig) en The Drugs Don’t Work (ook geweldig). Maar liever had ik een uitgesponnen live-versie van hun grote klassieker teruggehoord!”

The Magic Numbers live op Lowlands 2006
“3VOOR12 is bij uitstek ook een plek om nieuwe muziek te leren kennen. Een band die ik zeker nog beter wil gaan luisteren: The Magic Numbers. Kort geleden nog op de luisterpaal en het album krijgt een superrecensie. Ik ben benieuwd!”

Klik rechts op de audio fragmenten