Noordhollands landgoed creëert nieuwe 3VOOR12 lokaal: 3VOOR12/NoordHolland! Noordhollands landgoed creëert nieuwe 3VOOR12 lokaal: 3VOOR12/NoordHolland!

Hoofdredacteur Jasper Schoon: “Typisch Noordhollands? De Kift en The Shavers”

Noordhollands landgoed creëert nieuwe 3VOOR12 lokaal: 3VOOR12/NoordHolland!

Hoofdredacteur Jasper Schoon: “Typisch Noordhollands? De Kift en The Shavers”

Donderdag 29 juni gaat 3VOOR12/NoordHolland officieel de lucht in. Hoofdredacteur Jasper Schoon en zijn kornuiten huurden voor het gemak de P60 in Amstelveen af en regelden enkele artiesten. Zo zal Theo de Jong van The Shavers de site inwijden op bijzondere wijze. Schoon: “Weet je wel hoe gróót Noord-Holland is?”

Hoofdredacteur Jasper Schoon: “Typisch Noordhollands? De Kift en The Shavers”

‘3VOOR12/Noordholland? Hoezo? Er is toch ook al een 3VOOR12/Amsterdam?’ Horen wij je denken. Ja, Amsterdam valt volgens de Aardrijkskunde onder Noord-Holland. Maar er is meer! Zoals je naast Rotterdam de lokaalsite van de Drechtsteden hebt (in de buurt van Rotterdam) kan je je ook voorstellen dat er een keer 3VOOR12/Brabant naast de Tilburg editie zal ontstaan. Zodra een nieuw gebied ontgonnen is waar popmuziek woekert, kan de lokale afdeling act de présence geven, en die gebieden kunnen ook vlak naast elkaar liggen. En zo is Noord-Holland nu ook een 3VOOR12 afdeling rijker. Eigenlijk wordt dan Noord-Holland min Amsterdam bedoeld – volgt u het nog? Het initiatief om de 3VOOR12/Noordholland site te realiseren is ontstaan vanuit de Stichting NH-Pop en Stichting de Kunst in Alkmaar. NH-pop is de belangenvertegenwoordiger van ‘het popveld’ in Noord-Holland. Om dat veld beter te ondersteunen en positief naar buiten te brengen is deze 3VOOR12/lokaal afdeling opgezet. Als hoofdredacteur is Jasper Schoon aangetrokken. “Ik ben er sinds een paar maanden bij, ik zal vooral de kernredacties coördineren en de stukken redigeren. Natuurlijk wordt 3VOOR12/Noordholland ook door een hoop mensen gemaakt.” Om het typische Noordhollandse geluid te omschrijven, moeten we het volgens Schoon zoeken in De Kift. Schoon: “Het typische geluid uit Oostknollendam. Dat kan alleen maar uit Noord-Holland komen. Maar ook The Shavers zijn onbetwist Noordhollands in alles. Drummer Theo de Jong zal morgenavond de lancering van 3VOOR12/NoordHolland begeleiden op bijzondere wijze: met een toeter.” Waarom heeft 3VOOR12/NoordHolland voor Amstelveen gekozen voor de releaseparty? Het schurkt tegen Amsterdam aan! Als je Buitenveldert uitrijdt ben je er al. “Vooral omdat we een goede deal konden maken. Mensen kunnen nu gratis naar binnen en we hebben twee lokale bands: Usquaire, de winnaars van Noordhollands glorie en Ileum, een rockband uit Heerhugowaard. Als afsluitende band hebben we Stuurbaard Bakkebaard.” De toekomst van 3VOOR12/Noordholland is volgens Schoon gunstig. “Wouter Helmig van De Kunst, een aanspreekpunt voor amateurkunstenaars, organisaties en overheden in de regio Noord-Holland, heeft het in samenwerking met de Stichting NH-Pop opgezet. Ik heb enige ervaring als popjournalist bij de Gooi-en Eemlander. Want ook in het Gooi zitten een boel bands! No Sense 20 bijvoorbeeeld, winnaars van popwedstrijd Noordhollands Glorie. Dat is een crossoverband die grunge met soul en funk mixt, ik zie die zo nog wel doorstoten op nationaal niveau. Er valt dus genoeg te verslaan en te interviewen. Aan de podia ontbreekt het in elk geval ook niet: P3 in Purmerend, Patronaat in Haarlem en de Kade in Zaandam.” Donderdag 29 juni vindt de aftrap plaats in P60 Amstelveen. De toegang is gratis. 3VOOR12/NoordHolland kan je al even binnensneaken via onze site!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12