Nog even wachten op de zomer van Watskeburt?! in Engeland en Duitsland Nog even wachten op de zomer van Watskeburt?! in Engeland en Duitsland

Manager Kostijn Egberts: “Met sommige remixen moeten we leren leven”

Nog even wachten op de zomer van Watskeburt?! in Engeland en Duitsland

Manager Kostijn Egberts: “Met sommige remixen moeten we leren leven”

De zomer van 2005 zal in Nederland de boeken in gaan als de zomer van Watskeburt?!. Nadat er belangstelling kwam uit Engeland en Duitsland voor de track van De Jeugd van Tegenwoordig werd een planning gemaakt om deze zomer die landen te bombarderen met de meligheid van Willie Wartaal, P. Dronq en Vieze Freddie. Maar naar het er nu uitziet, moeten onze buren nog even wachten.

Manager Kostijn Egberts: “Met sommige remixen moeten we leren leven”

De commerciële release van Watskeburt?!, dè zomerhit van 2005 van De Jeugd van Tegenwoordig, in Duitsland en Engeland laat nog even op zich wachten. Het lag in de planning om de track, onvertaald, nog voor de zomer van 2006 als cd-single in de schappen van de platenwinkels te leggen. Manager van DJvT Kostijn Egberts: “We hebben die release vooruit geschoven en hebben besloten eerst de clubs te bedienen. Dat doen we voor beide landen door een serie remixes van Watskeburt?! op vinyl.” In Engeland en Duitsland kiezen de maatschappijen die de track gaan uitbrengen voor een verschillende benadering. “In Engeland kiezen ze voor credible breakbeat-achtige remixen terwijl in Duitsland wordt gekozen voor een house-achtig geluid,” zegt Egberts. Hij stond niet meteen te springen bij het horen van alle remixen. “We hebben veel laten schaven aan de mixen. Als we waren blijven roepen dat de mixen niet goed waren, zou het nog jaren gaan duren. Op een gegeven moment hebben we eieren voor ons geld gekozen. Nu kunnen we ermee leven.” Over één remix is Egberts heel erg te spreken. “DJ Touche van The Wiseguys.” Het waren vooral de Duitse remixen die minder in de smaak vielen. Maar Superstar, het Duitse label dat de single licenceert, wil de geremixte track op zoveel mogelijk compilaties zetten. “En dat lukt beter met een remix van bijvoorbeeld Tocadisco, die eerder ook Madonna onder handen nam.” Egberts vetrouwt volledig op het Duitse Superstar: “Zij zijn het beste label binnen deze sector. Als het hen niet lukt, zullen we ons erbij neer moeten leggen.” De vertraging die De Jeugd in Engeland oploopt heeft met de videoclip van Watskeburt?! te maken. Egberts: “De clip moet ondertiteld worden. Maar dat gebeurt natuurlijk op een DJvT-manier. Ze maken een slechte vertaling vol onzin.” Bang dat Watskeburt?! nu geen hit wordt, nu de zomer naar alle waarschijnlijkheid gemist wordt, is Egberts niet. “Het is een noviteiten nummer. Watskeburt?! doet het net zo goed in de herfst, zeker als mensen de tekst niet verstaan.” Of het nummer, anderhalf jaar na de oorspronkelijke release nog wel genoeg ‘momentum’ heeft, staat voor de manager wel vast: “Het nummer Music Sounds Better With You van Stardust werd ook pas een radiohit nadat het al anderhalf jaar op Ibiza werd gedraaid.” Rijk worden van de deal in Engeland en Duitsland doen Vieze Freddie, P.Dronq en Willie Wartaal nog niet. “De buitenlandse labels zagen het probleem van een Nederlandstalig nummer wel in. Ze wilden het evengoed proberen. Maar als Watskeburt?! een hit wordt, krijgt De Jeugd wel een hoger percentage dan anders. Maar voorlopig moet het geld nog met de optredens worden verdiend.” En vooralsnog is Egberts te spreken over de buzz die in beide landen door de remixen is ontstaan. “Het leeft in de clubs en iedere dag krijg je meer buitenlandse zoekresultaten op internet.” In Nederland werkt DJvT aan een televisieprogramma en aan een nieuw album dat nog in 2006 af moet zijn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12