Sessie: The Beautiful Girls in de VPRO villa

(behind) closed doors - zonnebrillen in een donkere lift

Het is een misleidende naam, die van The Beautiful Girls uit Australië. Want wie denkt dat het hier om vrouwelijk schoon gaat zit er flink naast. Het blijken vier bomen van gasten, formaatje rugby-speler, die 'blues rock met een randje' over de hele wereld brengen. Zelf zeggen ze dat die naam de enige mogelijkheid was om niet al te macho over te komen. Zanger Mat McHugh en harmonicaman Felipe kwamen bij 3VOOR12 langs voor een liftsessie.

(behind) closed doors - zonnebrillen in een donkere lift

The Beautiful Girls blijken nogal lollig uitgevallen. Dat de vier bandleden mannen zijn met spierbundels als rugbyballen, wisten we natuurlijk al. De misleidende naam werd vijf jaar geleden gekozen om niet al te macho over te komen. Er waren al genoeg macho punkrockers op dat moment in Australië. In de lift vertellen ze dat 'de mooie meisjes normaal alleen in het publiek te vinden zijn tijdens hun optredens'. En waar harmonicaspeler Filipe -een Braziliaan, en zanger Mat -uit Australië- elkaar ontmoet hebben? "In een gaybar! Of wil je het echte verhaal?"

Spil van de band is singer/songwriter McHugh. Hij zocht zijn geluk in 2001 in New York, maar keerde terug naar het zuidelijk halfrond om met vrienden een echte band te vormen. Na een aantal releases verschijnt in 2005 het album We're Already Gone.

Dat ze op 3 oktober in de donkere lift van het VPRO de zonnebrillen op de neus houden is natuurlijk om extra stoer te lijken.