Steady As She Goes van Raconteurs Song van het Jaar 2006

Spinvis eerste Nederlandse artiest voor Opgezwolle

We hebben weer een winnaar: Steady As She Goes van The Raconteurs is volgens jullie de allerbeste song van 2006. Spinvis maakte het beste Nederlandse nummer met Ik Wil Alleen Maar Zwemmen. Dat bleek woensdagavond in een speciale aflevering van Club 3VOOR12, waarin de complete lijst bekend werd gemaakt.

Spinvis eerste Nederlandse artiest voor Opgezwolle

The Raconteurs maakten met Steady As She Goes dé Song van het jaar 2006 volgens de 3VOOR12 luisteraars. Dat werd woensdagavond 13 december in een speciale live uitzending op 3FM en 3VOOR12TV bekend gemaakt.

Winnaar The Raconteurs haalde met de song Steady As She Goes de eerste plaats binnen en versloeg daarmee Crazy van Gnarls Barkley. De nummers 3 en 4 zijn Snow Patrol en Muse. Spinvis is met Ik Wil Alleen Maar Zwemmen op nummer 8 de eerste Nederlandse artiest, vlak voor 3VOOR12 Award winnaar Opgezwolle, die met Hoedenplank op 10 belandde.

In een 5 uur durende Song van het Jaar 2006 show presenteerden DJs Eric Corton, Michiel Veenstra en Dennis Weening als zaalreporter de top 100 van de Song van het Jaar 2006. Je kunt de uitzending vanaf donderdag terugluisteren.

In een afgeladen Studio Desmet traden 5 genomineerde bands op die naast hun eigen song ook hun unieke coverversie speelden van een song uit de keuzelijst van 200 songs. Zo speelde Spinvis The Yeah Yeah Yeah Song van The Flaming Lips, vertolkte Charlie Dee Wenn Es Passiert van Wir Sind Helden, deed About een bijzondere versie van I Don't Feel Like Dancin' (origineel van Scissor Sisters). Disco Ensemble waagde zich aan de song When You Wasn’t Famous van The Streets en Matik sloot de live-optredens af met Nelly Furtado’s Maneater. Naast diverse artiesten uit de top 100 spraken Eric, Michiel en Dennis ook met stemmers en aanwezigen over hun favoriete song van 2006. Na de spanning van het aftellen werd de avond afgesloten tot 01.00 uur met de afterparty 3FM door DJ Sandeman. Hij knipte en plakte alle hoofdrolspelers door elkaar in Song van het Jaar, The Remix.
De 3VOOR12 redactie was aanwezig met een fotocamera en schoot de hotshots die zich lieten zien op het feest. Het fotoverslag volgt later op donderdag.

TOP 10 van VPRO’s Song van het Jaar 2006 uitslag:

1. The Raconteurs - Steady As She Goes
2. Gnarls Barkley - Crazy
3. Snow Patrol - Chasing Cars
4. Muse - Starlight
5. Arctic Monkeys - Fake Tales Of San Francisco
6. Wolfmother - Woman
7. The Kooks - She Moves In Her Own Way
8. Spinvis - Ik Wil Alleen Maar Zwemmen
9. Razorlight - America
10. Opgezwolle - Hoedenplank

Kijk voor de complete lijst hier