Awakenings New Year's Special nu echt afgelast door druk politie

Feest gaat nu definitief niet door op NDSM terrein

De voorzieningenrechter heeft zojuist gesproken: De vergunning voor Awakenings is terecht niet afgegeven. Deze uitspraak volgde na een kort geding dat was aangespannen door organisator Rocco Veenboer tegen stadsdeel Amsterdam Noord.

Feest gaat nu definitief niet door op NDSM terrein

De vergunning voor Awakenings is terecht niet afgegeven. Dat zegt de voorzieningenrechter. Deze uitspraak volgde na een kort geding dat was aangespannen door organisator Rocco Veenboer tegen stadsdeel Amsterdam Noord.

Vorige week bepaalde stadsdeelvoorzitter Rob Post dat Awakenings niet kon doorgaan op de NDSM-werf omdat er niet genoeg politieagenten zouden kunnen worden ingezet tijdens Oud en Nieuw. Kort geleden raakte Awakenings in opspraak vanwege de drugs bij bezoekers die door het Horeca Interventie Team onderschept zouden zijn. De Awakenings New Year's Event was op voorhand een groot succes met vierduizend verkochte kaarten.

Rocco Veenboer reageerde zwaar teleurgesteld tegenover 3VOOR12: "De rechter heeft moeten wijken voor de beslissing van de politie. De politie heeft gezegd dat ze niet genoeg man op de been kan krijgen. Gek, bij het Lovelands feest in de Gashouder, wat Monumental trouwens ook produceert, is er alleen een telefoonnummer van de politie nodig. Bij het feest in de Heineken Music Hall ook. En bij ons willen ze veertig man aanwezig hebben! "