Sessie: The Fiery Furnaces in het Jolly Carlton Hotel, Amsterdam

Broer en zus Friedberger in de lift

Op 3 april 2006 waren broer en zus Friedberger in Amsterdam om tekst en uitleg te geven bij hun nieuwe album Bitter Tea. 3VOOR12 stapte met de twee, die opereren onder de naam Fiery Furnaces in de lift en vroeg de indierockers of ze ook zonder elektriciteit konden spelen.

Broer en zus Friedberger in de lift

Jack en Meg claimden het ooit te zijn. Maar Eleanor en Matt zijn het echt: broer en zus. Eleanor woont in Brooklyn en Matt in New York. Friedberger en Friedberger, ofwel The Fiery Furnaces. In april deden de twee Amsterdam aan om ruchtbaarheid aan hun nieuwe cd Bitter Tea te geven.

Sinds 2003 speelden de Fiery Furnaces vijf albums vol. Productieve types dus, Eleanor en Matt. Fans van de albums schrikken nog al eens van het volume waarop de band live speelt. Omgekeerd, mensen die bij een optreden van The Fiery Furnaces een cd kochten, keken ietwat beteuterd als zij thuis de ingetogen huiskamer indierock opzetten die er op het podium juist flink inhakt.

3VOOR12 klopte op de deur van het Jolly Carlton Hotel en vroeg broer en zus Friedberger om akoestisch in de lift te spelen. Check nu de video van de hele sessie.