Club Lek 3 uur lang in ban van de Nederhop (Met optredens van Opgezwolle, Pete Philly, Casto, Represailles en Spacekees & Terilekst

Club Lek verslag 12-6-2002

Gisteravond stond Club Lek 3 uur lang in het teken van de vaderlandse hiphop-scene. Rondetafelgesprekken, optredens en freestyles in Studio Desmet.

Club Lek verslag 12-6-2002

Gisteravond stond Club Lek 3 uur lang in het teken van de vaderlandse hiphop-scene. In een ongebruikelijke setting sprak uw gastheer elk uur uitgebreid met minimaal 3 gasten. Kees De Koning, man achter de via het Nationaal Popinstituut uitgebrachte cd Homegrown, waarop nieuw vaderlands hiphoptalent zich presenteert, was natuurlijk van de partij. Verder was te gast Saul van Stapele, journalist bij Nieuwe Revu en man achter het binnenkort te verschijnen boek: "Van Brooklyn naar Breukelen - 20 jaar hiphop in Nederland". En ook aanwezig was Mir Wermuth, die onlangs promoveerde op " No Sell Out", een studie van popularisering van de hiphop cultuur in Nederland en Engeland. Dat leverde heftige, hilarische en interessante gesprekken op, waarbij uw gastheer overigens soms enige moeite had om alles in goede banen te leidden. Kees -"Mr.Hiphop"- De Koning had natuurlijk weer het hoogste woord. Maar gelukkig werd er ook met verve opgetreden door maar liefst 5 (!) verse hiphop-acts: Opgezwolle, Pete Philly, Casto en Lokomotief, Represailles en Spacekees & Terilekst, waarbij met name Pete Philly opviel als een van de uitblinkers. Ook moeten er eervolle vermeldingen naar de aanstekelijke carnavals-rap van Spacekees & Terilekst en het a-capella intermezzo van Lokomotief. En natuuuuuuurlijk bleef het nog lang onrustig in Club Lek, want na de uitzending werd er onder het motto "nog eentje dan!" nog lekker lang door gefreestyled, waarbij Casto met de eer ging strijden als de beste battle-mc. Hij slaagde erin zelfs ter plekke een vette rijm te bedenken voor een hond in kinderwagen (!) die door iemand op het podium was gezet. Hulde.