Twee SFB-leden mogelijk maandag vrij

Advocaat vraagt vrijspraak voor Priceless en Frenna

  • 6 januari 2017
  • NOS-correspondent Harmen Boerboom
uitvergroten
SFB - Reset The Levels 2: Boulevard

Humphrey Schurman, de advocaat van de drie bandleden van Strictly Family Business die in Suriname vastzitten, heeft aan de Rechter-Commissaris gevraagd om twee van de drie rappers vrij te laten.

Volgens de advocaat is er geen bewijs dat Frenna en Priceless zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige of aan het maken en verspreiden van kinderporno. KKM, het derde band-lid dat in een politiecel zit, is de enige die heeft toegegeven dat hij in april 2015 seksueel contact heeft gehad met een toen vijftienjarig meisje.  Hij was toen zelf 17. Ook hij ontkent dat Frenna en Priceless bij de vrijpartij betrokken waren.

De moeder van het meisje, dat in mei 2015 aangifte deed, heeft die intussen ingetrokken. Voor advocaat Schurman is dat mede een argument om de vrijlating te eisen.

‘De situatie rond Kaene is ingewikkelder omdat hij zelf heeft toegegeven dat hij seks met het meisje heeft gehad,’ zei Schurman tegen de NOS. ‘Maar hij wist niet hoe oud ze was. Bovendien zou het meisje vier maanden later 16 worden, en dan is seks niet meer strafbaar.’

De raadsman hoopt dat de Rechter-Commissaris inziet dat de zaak niets te maken heeft met seksueel misbruik van een minderjarige.  Ook het meisje heeft intussen gezegd dat er geen enkele sprake is geweest van pedofilie of dwang.

De Rechter-Commissaris moet maandag reageren op het verzoek van de advocaat. Als hij meegaat in de argumentatie van Schurman dan kan het tweetal maandagavond Nederlandse tijd op vrije voeten zijn.

reacties