3voor12 Presenteert... alt-J in de HMH!

Show op 5 februari 2015 gaat vrijdag in de voorverkoop

Redactie 3voor12 ,

3voor12 Presenteert... alt-J op 5 februari 2015 in de Heineken Music Hall. Het debuutalbum van de Britten sloeg in 2012 in als de spreekwoordelijke bom, An Awesome Wave was onder meer goed voor de Mercury Prize en het 3voor12 Album van het jaar. Opvolger This Is All Yours komt 22 september uit. De eerste voortekenen zijn dermate goed (de tracks Hunger Of The Pine, Left Hand Free en Every Other Freckle) dat 3voor12 alvast vooruitblikt naar 2015 en met trots de show in de HMH presenteert. Volgende week geven we al kaarten weg in 3voor12 Radio.

De band uit Leeds maakte in Nederland een sterke groei door en speelde onder meer op Festival deBeschaving, Into The Great Wide Open, Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands. In januari verliet bassist-gitarist Gwil Sainsbury de band, net voordat de overige leden de Londense studio indoken voor de opnames van de tweede plaat. Ondanks het verlies van mede-oprichter en vriend Gwil kwamen Joe Newman, Thom Green en Gus Unger-Hamilton daar verrassend sterk weer uit. Op This Is All Yours laten ze horen dat er nog rek zit in het folky art-pop geluid. Het avontuurlijke Hunger Of The Pine (met Miley Cirus-sample) was in juni het eerste sterke signaal.

3voor12 Presenteert... alt-J op 5 februari 2015 in de Heineken Music Hall. De kaartverkoop gaat vrijdag (5 september) om 10.00 uur van start. Volgende week kun je bij 3voor12 Radio (maandag-donderdag van 22.00-1.00 op 3FM) kaarten winnen.