Nieuw op 3voor12radio: Blaudzun en Drive Like Maria

Boomerang van Drive Like Maria 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Twee nieuwe singles deze week nieuw op 3voor12radio: Flame On My Head van de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun en Boomerang van de Nederlands/Belgische rockband Drive Like Maria. Die laatste is Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Drive Like Maria - Boomerang (PIAS)
Wie rock zegt, zegt Drive Like Maria. Met het stuwende  I'm On A Train kregen ze destijds uitdrukkelijk de steun van Eric Corton. De langverwachte opvolger van hun debuutalbum Elmwood is dan 11 mei eindelijk daar. Dit Boomerang is de eerste single van dat volwasenner, gevarieerder album. En nu maar weer de podia platrocken.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Blaudzun - Flame On My Head (V2)
Blaudzun komt, ziet en overwint dit concertseizoen. Als een soort zwaan-kleef-aan vertelt het publiek over de magische belevingen op het livefront. De  Arnhemse singer-songwriter, die bij zijn moeder beter bekend is als Johannes Sigmund, koos dit als tweede single van zijn derde album Heavy Flowers. Binnenkort te zien op een festival bij jou in de buurt: Lowlands, Motel Mozaique en Bevrijdingspop om er maar een paar te noemen.

Bombay Show Pig - Shackles And Chains (Kytopia)
Iedere maand zoekt 3voor12 een nieuw Nederlands bandje uit waar we in geloven. Deze maand is dat het Amsterdamse rockduo Bombay Show Pig. Drumster Linda van Leeuwen en gitarist Mathias Janmaat, meer is er niet nodig om met een interessant nieuw rockgeluid te komen. Na Sancho Panza is dit hun tweede single van hun begin mei te verschijnen debuut Vulture/Provider. Vele festivals tonen al interesse...

China Rats - To Be Like I (Once Upon A Time Records)
Twee minuten, waarom zou een liedje langer moeten duren? Dit viertal jonge honden uit Leeds weet hoe je een klassiek Brits popliedje opbouwt. De catchy hooks vliegen je om de oren in hun debuutsingle. Ze zouden met hun sound ook niet misstaan op London Caling.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Verder nog op de 3voor12radio playlist:
Santigold - Disparate Youth (Warner, 6e week)
Jack White - Sixteen Saltines (V2, 5e week)
Rusko  - Somebody To Love (V2, 4e week)
Cloud Nothings - Stay Useless (PIAS, 4e week)
The Temper Trap - Need Your Love (PIAS, 3e week)
Moss - The Hunter (Excelsior, 3e week)
Bombay Show Pig - Shackles And Chains  (Kytopia, 2e week)
Zulu Winter - We Should Be Swimming  (PIAS, 2e week)
China Rats - To Be Like I   (Once Upon A Time Records, 2e week)
Blaudzun - Flame On My Head (V2, 1e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.