Song van het jaar 2008: de keuze van Editors

Winnaars van 2007 kiezen hun favorieten van 2008

Erik Zwennes ,

De verkiezing van Song van het Jaar is gesloten. Vandaag (donderdag) wordt vanaf 19:00 uur de eindlijst bekend gemaakt in een speciale avondvullende 3VOOR12Radio Live. Bedankt voor alle stemmen. De serie favorieten wordt natuurlijk afgesloten door de winnaars van vorig jaar, Editors!

Winnaars van 2007 kiezen hun favorieten van 2008

NB: Kijk en luister vanaf 19:00 naar 3VOOR12TV of 3FM voor de Song van het Jaar 2008!

Tom Smith, zanger van Editors, is aan het bijkomen van een tour zonder einde. Er moet een nieuwe plaat worden gemaakt. Toch vond de winnaar van vorig jaar de tijd om zijn top 5 te kiezen en kort toe te lichten. Bij dergelijke uitspraken is vertalen zinloos:

5) Fleet foxes - White Winter Hymnal
“I was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i was following the i...”

4) Glasvegas - Daddy's Gone
“Good shades”

3) Holy Fuck - Lovely Allen
“This lot at Pukkelpop was the best gig of the year”

2) Portishead - Machine Gun
“BIG impression on Editors this year”

1) Sigur Ros - Gobbledigook
“Brilliant bonkersness”

WAT? NOG NIET GESTEMD? Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.