Pien Feith weet niet waar ze haar handen moet laten

Nieuwe band Neonbelle ontstaan in bungalowpark

De gitaar heeft singer-songwriter Pien Feith even gelaten voor wat het is. In haar nieuwe band Neonbelle, samen met Jelte Heringa en Maarten Besseling, heeft ze de handen vrij. Elektronische muziek overheerst. "Straks verwachten mensen nog dat ik ga dansen. Ik vind het allemaal best eng."

Nieuwe band Neonbelle ontstaan in bungalowpark

Eind augstus werkten singer-songwriter Pien Feith en toetsenist Jelte Heringa (o.a Most Unpleasant Men, Durk Attaturk) mee aan In A Cabin With, een project van Maarten Besseling van Utrechtse studio The Green Motel. Tijdens dit project neemt Besseling een paar muzikanten mee naar een plek ergens in Europa om aldaar samen in een week tijd muziek te maken, te produceren én op te nemen. De plek voor Feith en Heringa: bungalowpark de Crieckeart in Lanaken, België. "In vier dagen hebben we vijf liedjes geschreven. De laatste twee dagen nog eens drie. Elke avond zaten we voldaan buiten voor het huisje. We waren helemaal gelukkig. We wisten dat we iets goeds in handen hadden," vertelt zangeres Pien Feith. Zo goed, dat het project heeft geleid tot een nieuwe band, Neonbelle, een officiële release getiteld In A Cabin With en optredens.

"Hadden we er een week langer gezeten, dan was het een dubbelalbum geworden", grinnikt Pien Feith. Van een eigen The Wall versie is het niet gekomen. Langer dan een week had het ook om andere reden volgens Feith niet moeten duren. "Veel drinken, lange nachten. Het was allemaal niet goed voor de gezondheid, maar gelukkig wel voor de cd."

Er werd van alles bijgesleept: veel synths, casiosamplers, een trapharmonium, e-bow-gitaar, keytar, een banjo en een electrobeat. En de gitaar? Die is bij Neonbelle een stuk minder prominent aanwezig. "Dat ik liedjes schrijf op gitaar, zegt niet dat ik alleen van gitaarmuziek houd. Ik ben ook niet vies van dance." Volgend jaar kunnen we dus een reggae album verwachten? "Nee, nee, nee. Nou, wie weet. Ik wil me in ieder geval niet beperken tot gitaarmuziek. En weet je: hoe meer bands, hoe groter de kans dat ik straks van muziek mijn huur kan betalen.”

Grote namen worden al aan de nieuwe band van Pien Feith gekoppeld: Neonbelle is de nieuwe Moloko of Hooverponic. Pien Feith blijft er kalm onder. "Ik voel me gevleid, maar die vergelijkingen zeggen me niet zo heel veel."

De eerste optredens zijn geregeld. Zo staat de band in het voorprogramma van The Good Life en Flip Kowlier. "Zonder gitaar op het podium, ik zou niet weten waar ik mijn handen moet laten. Moet ik gaan dansen? Ik vind het best eng."Het is niet mogelijk om op het podium alles live te spelen. "Ik had nog nooit eerder ebow gespeeld", vertelt de zangeres. "In het huisje had ik een lucky shot: in één keer speelde ik het goed. Dat was een wonderbaarlijk moment. Live gaat me dit nooit lukken. We lossen het op met synths."

Het album is gratis te downloaden op de website van In A cabin With. Wil je net als Pien Feith graag iets in handen hebben: vanaf 1 november is het album in alle Plato filialen te koop.