Silence Is Sexy vermomt debuut als liftmuziek voor feestdagen

“We vinden het niet erg om mediageil over te komen”

Silence Is Sexy heeft een feestdagenvriendelijke versie van zijn debuutalbum gemaakt: Everthing You Should Piano. Dit om tegemoet te komen aan rockliefhebbers die tijdens de feestdagen te kampen hebben met compromisloze familieleden die geen gitaarmuziek verdragen. “Nu kunnen ze toch nog een beetje goede muziek horen.”

“We vinden het niet erg om mediageil over te komen”

Rockmuziek tijdens de familiebijeenkomsten op feestdagen. Het blijft een moeilijk ding. Er is altijd wel een compromisloze oom, tante of oma die er niets van moet hebben. Silence is Sexy gitarist Pim van de Werken weet er alles van. “Zodra je tijdens kerst of Oud en Nieuw een beetje goede muziek opzet beginnen zij algauw te janken dat het te hard is. En dat ze liever Frans Bauer willen.” Dus heeft de band een pianoversie van zijn debuutalbum laten maken, Everything You Should Piano. Een rockalbum vermomd als liftmuziek. “Kunnen rockliefhebbers toch goede muziek luisteren.”

Liftmuziek dus. “Dat klinkt misschien suf, maar als je de originele versies kent, dan kun je je die muziek inbeelden. Stiekem ga je dan toch uit je plaat. Het is een soort toegepaste muziek. We zouden er subsidie voor kunnen aanvragen.” Het neefje van zanger Hendrik-Jan de Wolff, Esset, heeft de muziek ingespeeld. De band zit gebakken, mocht de piano versie een succes worden: “Dan kunnen we altijd nog Esset als een soort van Wibi door het land sturen. En wij lopen binnen.”

De pianist zal niet als nieuw bandlid geïntegreerd worden. Van de Werken: “Op het nieuwe album gebruiken we wel toetsen, maar dat doet iemand anders. Dit was meer een toevalligheid. Na een concert in Zeeland zaten we bij Esset thuis. Hij kwam toen met dit idee. Wij vonden het leuk.” Eerder dit jaar gaf de band al een concert op een dak. Puur om zichzelf in de kaart te spelen. Nu dit. “We vinden het ook niet erg om mediageil over te komen.”

Het feestdagenvriendelijke album Everything You Should Piano is te downloaden van de website van de band.

Luister naar het gehele interview met Pim van de Werken in Dubbel Check.