3VOOR12 draait (week 15): CSS, Locust en Scroobius Pip

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.


Komende week:

Album van de Week
Nine Inch Nails - Year Zero (Interscope/Universal)

Single van de Week
Bonde Do Role - Solta O Frango (Domino/Munich)

3FM Megahit
Wordt vrijdag om 16.30 bekend gemaakt...


Top 10:

1. CSS + Tilly and The Wall live Paradiso, 10 april 2007

Met mijn mond open (Niels Post)
Hoepel, servetten, een half uitgehold brood, glowsticks en zoveel energie (Leonieke Daalder)

2. Dan Le Sac Vs Scroobius Pip - Thou Shalt Always Kill (mp3, Lex Records/via iTunes)
Hitje in Engeland: Britse humor klonk nog nooit zo dansbaar (Menno Visser)
Hitje? (Leonieke Daalder)

3. The Locust - New Erections (Anti / Epitaph)
Waanzin op de vierkante centimeter (Ron van der Sterren)
Wow (Niels Post)

4. 10 Years Awakenings @ De Gashouder 08-04-2007
Een vriendelijke sfeer, een indrukwekkende lichtshow en vooral heeeeel veel beats (Atze de Vrieze)

5. The Shins – Live in Paradiso (5-4-2007)
“Briljant” (Robert Lagendijk)

6. Pink Floyd - Alle 16 albums in de shuffle mix
Het is allemaal de schuld van The Shins (Ron van der Sterren)

7. LCD Soundsystem - Hippie Priest Bum-Out (cds UK North American Scum)
Shit, scheisse, merde. Wat is dit swingend! (Robert Lagendijk)

8. Robyn - Konichiwa Bitches (mp3, Konichiwa Records, via iTunes)
De disco-Robyn van Show Me Love terug als electrobitch: mees verwarrende track van de week (Menno Visser)

9. The Go Find – Stars on the Wall (Morr/Konkurrent)
Het lijkt wel alsof de Belgen met elkaar een pact hebben gesloten om alleen nog maar ontspannen muziek te maken (Atze de Vrieze)

10. Goose – Britisch Mode (Skint)
Die baslijn, die baslijn, die baslijn, die baslijn, die baslijn. Verrukkelijk (Thijs Janssen)



De Lijstjes:


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:


10 Years Awakenings @ De Gashouder 08-04-2007
De zaterdag was de hoofddag van het Awakeningsjubileum, maar met de zondag was ook heel weinig mis. Een vriendelijke sfeer, een indrukwekkende lichtshow en vooral heeeeel veel beats.

The Go Find – Stars on the Wall (Morr/Konkurrent)
Het lijkt wel alsof de Belgen met elkaar een pact hebben gesloten om alleen nog maar ontspannen muziek te maken. We hadden al de superhit van Fixkes en de rustieke pop van Zita Swoon, maar The Go Find maakt veruit de beste kabbelplaat. Indietronic met Vlaamse zachtmoedigheid.

Rodriguez – Sugarman
Ooooh, die Rodriguez! Met dank aan Robert Meijerink van Doornroosje, die vertelde dat de Amerikaans/Mexicaanse zanger die dit weekend op Motel Mozaïque speelt jaren terug met een bloedmooi liedje op een David Holmes verzamelaar stond. Juist, en dat was destijds ook voor mij een reden om die plaat aan te schaffen. Die Rodriguez dus.


NIELS POST DRAAIT:

CSS + Tilly and The Wall live Paradiso, 10 april 2007

Met mijn mond open van verbazing en stond ik te kijken naar die tapdansende dame van Tilly and The Wall. De avond kon al niemand meer kapot. CSS was vanaf de eerste moment in topvorm. Leuk om te zien.

The Locust - New Erections (Anti / Epitaph)
"We have reached an official verdict: Nobody gives a shit" en bij die gedachte hebben ze de perfecte soundtrack gemaakt. The Locust is er in geslaagd die ongeëvenaarde bizarre muziek van ze toch nog even een stapje verder te brengen. Wow.

Dixie Chicks: Shut Up and Sing (dvd)
De documentaire die het bizarre verhaal van de brave country lievelingetjes tot meest gehate band van Amerika (en vise versa) in beeld brengt. Een grote wel overwogen marketingstunt of de politiek bevlogenheid van iemand die te lang haar mond heeft gehouden? Ik ben er nog niet helemaal uit, maar een spannende documentaire is het wel. Eentje die zowel een leuk kijkje achter de schermen van een grote band, als de bekrompenheid van menig Amerikaan mooi in beeld weet te brengen.


MENNO VISSER DRAAIT:

Mark Ronson - Stop Me (mp3, SonyBMG, via iTunes)

Op-ge-soul-de Smiths-cover werkt echt. De producer achter Lily Allen en Amy Winehouse weet van toeters en blazers.

Robyn - Konichiwa Bitches (mp3, Konichiwa Records, via iTunes)
De disco-Robyn van Show Me Love terug als electrobitch: mees verwarrende track van de week.

Dan Le Sac Vs Scroobius Pip - Thou Shalt Always Kill (mp3, Lex Records/via iTunes)
Hitje in Engeland: Britse humor klonk nog nooit zo dansbaar.


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

CSS live in Paradiso, dinsdag 10 april

Even had ik mijn geloof in de muziek verloren. Een overdaad aan Britse bandjes? Oververmoeidheid? Of gewoon een tijdelijke verstandsverbijstering? Ik weet het niet. Maar dankzij CSS kwam het weer goed. Zangeres Lovefoxxx was erg op dreef. Vanaf minuut 1 stuiterde ze in een catsuit over het podium. Hoepel, servetten, een half uitgehold brood, glowsticks en zoveel energie dat je je afvraagt hoe de rest van de band dat volhoudt in de tourbus maakten de show compleet. Het publiek met heel veel meisjes werd er, net als ik, erg blij van.

Dan Le Sac Vs Scroobius Pip - Thou Shalt Always Kill (mp3, Lex Records/via iTunes)
Hitje? DE danshit van engeland.En dat wordt het in Nederland ook. Mark My Words. Kylie Minogue in de overdrive met een rake tekst. Niks grappig, gewoon erg goed. Thou shalt not stop liking a band just because they've become popular!

The Stutters - Vitamins
Onze Hollandse Nieuwe van deze week. Al bestaat de band uit 1 Brit en twee Denen. Mooi rauw opgenomen, doet het nummer Vitamins denken aan de hoogtijdagen van The Libertines, zonder een 1 op 1 kopie te zijn. Heel fijn.


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

The Locust - New Erections (Anti / Epitaph)

The Locust gaat nooit recht vooruit en is toch altijd als eerste aan de finish. Ook op New Erections weer. Waanzin op de vierkante centimeter voor wie graag vier uur muziek in een half uurtje wil slikken.

Noisettes - What's The Time Mr Wolf (Universal)
De Metro vergeleek het met Moloko. Heb ik 'm nog een keer opgezet om te kijken of we wel dezelfde plaat hebben gehoord. Geen Moloko, vergeleken met The Locust eerder een kinderjuf, zo lieflijk. Maar leg je die lat aan de kant, dan hoor je gewoon een hysterisch wijf, die als we gewend zijn aan de iets te gelikte major-lak straks rauw overeind blijft.

Pink Floyd - Alle 16 albums in de shuffle mix
Het is allemaal de schuld van The Shins. Die speelden vorige week Breathe. En toen was het er weer, die liefde. Ik had er een stuk of vijf op cassette. Sinds deze week heb ik ze alle zestien (!) en dat zijn er inderdaad zeker tien teveel. Maar wat overblijft is nog steeds echt heeeel goed. Nu maar hopen dat ze nooit meer bij elkaar komen en in originele bezetting The Grey Album Side Of The Moon gaan spelen samen met Sting en zijn nieuwe oude vrienden. Want dan is het echt over met de liefde hoor!


ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

LCD Soundsystem - Hippie Priest Bum-Out (cds UK North American Scum)

Shit, scheisse, merde. Wat is dit swingend!

Bright Eyes – Cassadaga (cd Universal)
Al zou er en boterham met pindakaas in de jewelbox van Bright Eyes zitten, zou je het nog slikken. Om dit artwork kun je niet heen. Niks apen en gouden ringen. Gewoon goed. Ga naar de winkel en kijk - en vooral schuif! - zelf. Doen!

The Shins – Live in Paradiso (5-4-2007)
“Briljant,” riep het management van The Shins na beluistering van onze opnames van afgelopen week. Nu online op 3VOOR12. Overtuig je zelf van de brille van James Mercer.


THIJS JANSSEN DRAAIT:

Deerhoof – Friend Opportunity (Bella Union)

Om alvast het lijf warm te draaien voor Motel Mozaique. Wat aangenaam gaar is de plaat wederom. Met springerige gitaren, bij tijd en wijle vervelende meisjesvocalen en stuiterende drums verwordt het telkens tot een waar feest.

Midlake – Head Home (The Trials of Van Occupanther – Kill Rock Stars)
Allemachtig wat een begin. En dan: landelijk drama. Over eerlijke, noeste arbeid, oogsttijd, boeren. Fijn is dat.

Goose – Britisch Mode (Skint)
Die baslijn, die baslijn, die baslijn, die baslijn, die baslijn. Verrukkelijk.