3VOOR12/Utrecht TV: Ginga en Blaudzun op Festival aan de Werf

De woensdagavond op de Neude

Camera en Montage: (Blaudzun) Tessel Schmidt / (Ginga) Sofie Rouw, Nineke Verhoofstad, Lotte van Leengoed en Marije Kuipers ,

Woensdag 25 mei, net over de helft van een tien dagen onvolprezen goed geprogrammeerd muziekprogramma op Festival aan de Werf, geven Ginga en Blaudzun acte de présence. 3VOOR12/Utrecht richtte de lens op het podium en legde van beide optredens een aantal nummers vast.

De woensdagavond op de Neude

Voor de zevende achtereenvolgende avond is het woensdag 25 mei stampvol in het centrum van Festival aan de Werf. Nadat eerder die week al klinkende namen als Balthazar, Dark Dark Dark, Alamo Race Track en Thus:Owls het podium op de Neude betraden, is het aan Blaudzun en Ginga die reeks voort te zetten.

Ginga opent de avond. Het diverse gezelschap, afkomstig uit Oostenrijk, België en Engeland speelt een bij vlagen opzwepende mix van new wave en folk. En dat slaat aan bij het publiek; de in het begin nog wat lege Neude stroomt gestaag vol tijdens hun optreden.

 Ginga

 
Ginga

 
Om half tien is het inmiddels dringen op de Neude als Blaudzun op de planken verschijnt. In december won de in Amersfoort woonachtige singer-songwriter de 3VOOR12/Utrecht-award voor beste live-act. Vanavond laat hij zien dat deze absoluut verdiend is.

Blaudzun, 'Midnight Room'


Blaudzun: 'Jezebel'


Gezien: Ginga en Blaudzun, woensdag 25 mei 2011 @ Festival aan de Werf, Utrecht