Vandenberg's Moonkings viert een feestje in Paard van Troje

Laatste show van de tour wordt goed gevierd

Peter Balkema ,

Op vrijdagavond 30 januari stond Vandenberg's Moonkings in Paard van Troje, voorafgegaan door het uit Enschede afkomstige The Road Home. De avond werd voor de in Den Haag geboren Adje Vandenberg een uitbundig feest, om meerdere redenen.

Afgaande op de backdrop met vervaarlijk doodshoofd dat achter het podium hangt, kan men zich redelijkerwijs voorbereiden op een potje snoeiharde rock of metal. Als The Road Home opkomt slaat dat beeld echter helemaal om en gaan de verwachtingen meer richting Indorock, afgaande op het uiterlijk van de band en de Gretsch gitaar. Het resultaat zit uiteindelijk ergens in het midden.

De band heeft er al meerdere Europese shows opzitten, maar wil er in Den Haag gewoon een gezellig feestje van maken. The Road Home probeert uit alle macht het Haagse publiek mee te krijgen, en naarmate de set vordert lukt dat redelijk waardoor de zaal aardig is opgewarmd voor Adje's MoonKings.

Na lange tijd met heel andere dingen bezig geweest te zijn dan muziek maken, hij stortte zich onder meer op het schilderen, kwam hij een jaar geleden op de proppen met een nieuwe, zelf geproduceerde plaat van zijn nieuwe band Vandenberg's MoonKings. Na het verschijnen van de plaat in februari 2014 is de band bijna constant aan het touren geweest.

Den Haag mag zich gelukkig prijzen met dit optreden, want het is de laatste show van de tour en de band wil er daarom duidelijk een feestje van maken. Het gaat er lekker authentiek rockend aan toe, waarbij uiteraard ook oude successen van Vandenberg en Whitesnake voorbij komen.

Als de set al flink gevorderd is, komt zanger Jan Hoving met een verjaardagstaart het podium op en overhandigt deze namens de band en de voltallige crew aan Adje. De in Den Haag geboren gitarist is over anderhalf uur jarig. Ook de crew komt het podium op en er wordt even een klein intern feestje gevierd op het podium.

“We kunnen nou wel weer het podium af lopen en wachten tot jullie ons terug roepen, maar we gaan gewoon meteen lekker door!” roept Adje, en direct wordt ’All Right Now’ van Free ingezet. Na nog enkele eigen nummers gespeeld te hebben is het feest op het podium ten einde en gaat het waarschijnlijk backstage nog wel even door.