DI-RECT en Birth Of Joy genomineerd voor Edison Pop 2015

Winnaars op 2 maart bekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Woensdagochtend zijn de genomineerden voor de Edision Pop bekend gemaakt. In totaal zijn er prijzen in negen categorieën te winnen, waaronder Beste Song, Beste Nieuwkomer en Beste Videoclip. Daarnaast zijn er Edisons verdeeld per muziekstijl. Grootste kanshebbers zijn Dotan en The Common Linnets met elk twee awards. De Haagse band DI-RECT en het deels Leidse Birth of Joy maken kans in de categorie Rock.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al vanaf 1960 uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt in de genres jazz, klassiek en pop en is te vergelijken met een Grammy Award of de Duitse Echo Award. De winnaars worden gekozen door een jury die bestaat uit voorzitter Leon Verdonschot, Angela Groothuizen, Dave Minneboo (Radio 538), Joost Neelemans (iTunes), Job de Wit (freelance journalist), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag), Tijs van Liemt (3FM) en Ronald Snoeijer (100% NL). Vorig jaar gingen onder andere De Staat, Anouk, The Opposites, Mr. Probz, Jett Rebel en De Jeugd Van Tegenwoordig met een Edison naar huis. De winnaars worden op 2 maart bekend gemaakt.
 
Alle genomineerden Edison Pop 2015
Categorie Beste Song
Chef'Special ('In Your Arms'), The Common Linnets ('Calm After The Storm') en Dotan ('Home')
Categorie Pop
Dotan (‘7 Layers’), Nielson (‘Zo Van Ah Yeah’) en The Common Linnets (‘The Common Linnets’)
Categorie Rock
Birth Of Joy (‘Prisoner’), DI-RECT (‘Daydreams In A Blackout’) en Kensington (‘Rivals’)
Categorie Hip Hop
Ronnie Flex (‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’), Broederliefde (‘Gevoelig Feestje’) en Typhoon (‘Lobi Da Basi’)
Categorie Alternative
Thomas Azier (‘Hylas’), BADE (‘Miracle Wave’) en Jungle By Night (‘The Hunt’)
Categorie Dance
Afrojack (‘Forget The World’), Martyn (‘The Air Between Words’) en Tiësto (‘A Town Called Paradise’)
Categorie Nieuwkomer
Kovacs (‘My Love’), Emil Landman (‘Colours And Their Things’) en Ronnie Flex (‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’)
Categorie Volksmuziek
Django Wagner (‘Samen’), Mieke Stemerdink (‘Oh Liefde’) en Jaman (‘Gewoon Geluk’)
Categorie Videoclip
Dio/regisseur: Jonathan Elbers ('Radio'), Marco Borsato & Gers Pardoel/regisseur Kakhiel ('Stem') en The Opposites/regisseur: Sam de Jong ('Laatste Keer')