Paaspop zaterdag: schuiven met fallussen en andere bijzonderheden

Randprogrammering en curiosa

  • 7 april 2012
  • Bas van Duren, Freek Verhulst en Roy Verhaegh
uitvergroten
Dildo schuiven

Ook op de Paaspop zaterdag is er weer een keur aan rariteiten te bewonderen. 3VOOR12 dompelde zich onder in dildo's, gehaktballen en Gandhi-volgelingen.

Openingsceremonie

uitvergroten
Openingsceremonie

Om de Paaspop-vrijdagkater weg te spoelen, wordt in de Radio Roze Panter-tent de dag gestart met een zittende receptie. Onder begeleiding van disco-classics uit de 70’s en 80’s, kan iedereen in een kringgesprekje zijn of haar verhaal doen. Daar is echter weinig animo voor, op één man na. Hij besluit de poppen aan weerskanten van het podium te interviewen. Die geven natuurlijk geen antwoord, waarna de rozige reporter mompelend besluit: “arrogant wijf.”

Vervolgens vallen er prijzen te winnen met dildo-sjoelen. Daarbij dienen drie paarse plastic penisvervangers door een met glijmiddel ingesmeerde sjoelbak te worden geschoven, om deze vervolgens in het juiste gat te laten belanden. Waar de meesten in drie worpen niet één keer een van de drie openingen weten te vinden, schuift Daniella (foto) alle drie de fallussen moeiteloos door de gaten. “Hoe ik zo goed ben geworden met dildo’s? Ik heb er thuis een paar in de kast! Nee hoor, ik heb het puur op gevoel gedaan.” (FV)

Truckers Bal met Henk Wijngaard

uitvergroten
Niet Henk Wijngaard, wel Truckers Bal

De geur van oud zweet, abcessen vlak boven de bilnaad en een God die luistert naar de naam 'Scania'. Voor even is de Loco Royale omgetoverd tot een plek van bezinning voor iedereen met een liefde voor alles dat rijdt op achttien wielen. De profeet? Een man luisterend naar de naam 'Henk Wijngaard'. Zijn credo: "Op hoge snelheid manoeuvreren door een Italiaanse bergpas." Zijn volgelingen luisteren aandachtig naar de wijze woorden die overgoten zijn met een onverdunde saus kapitalisme, precies zoals zij hun jus willen op de heilige gehaktbal. Geen mijters in dit pand, neen, een John Deere-pet volstaat.

Criticasters van Wijngaard menen dat zijn kennisgevingen beperkt zijn tot slechts één regel. Nou, ze moeten dan eens even langskomen in dit bedehuis. Het haast kosmopolitische 'Met 120 varkens naar Beiroet' toont aan dat de verkondiger een ondernemende wereldburger is, wars van grenzen en conventies. Als Gandhi nog had geleefd, luisterde hij naar Henk Wijngaard. Het was immers Gandhi die de wijze woorden sprak: "De grootste vervuiler op de wereld is armoede." 

Paul Zerdin

uitvergroten
Paul Zerdin

Wie denkt aan buiksprekers, denkt aan Jeff Dunham. Vandaag staat Paul Zerdin in het Theater om daar verandering in te brengen. Vanuit het warme applaus dat hem verwelkomt, selecteert hij zijn eerste slachtoffer. Dat is ene Richard, die de rest van de show bekend staat als "Ugly Richard". Het eerste half uur demonstreert Paul zijn kunsten met pop Sam en diens opa Albert. De grappen zijn gemakkelijk, waarbij voornamelijk Richard het moet ontgelden. Leuk wordt het pas echt als Zerdin Richard het podium op vraagt en hem met een mondkapje op als buikspreekpop gaat gebruiken. Paul geeft hem een eigen stemmetje en dat werkt goed op de lachspieren. Als afsluiter wil pop Sam een liedje zingen zonder Zerdin. De pop krijgt een eigen leven en zingt zijn eigen lied. Al met al verstaat Paul zijn kunstje goed, maar met meer variatie in de stemmetjes en sterkere grappen was het geheel net wat vermakelijker geweest. (RV)

Best of Youtube

uitvergroten
Anita van Anita & Ed

Pasen is normaliter het einde van de vastenperiode, die wordt ingeluid met Carnaval, maar in de Resto Lounge verzorgt het Best Of YouTube-programma een waar carnavalsfeest in april. Achtereenvolgens betreden internetsensaties Anita & Ed, De Stoopjes en Zanger Rinus het podium.

Het Zeeuwse duo Anita & Ed, bekend van de hits ‘Wat Gaan We Nu Eten?’ en het controversiële ‘Een Chinees Ziet Maar De Helft Van Onze Wereld’, is duidelijk met maar één doel naar Schijndel gekomen: een feestje bouwen. Ed zorgt naast de overdonderend enthousiaste Anita voor de nodige balans op het podium, maar danst wel vrolijk mee als de situatie daarom vraagt. Vanaf de eerste klanken van ‘Dit Wordt Een Paaspop Om Nooit Te Vergeten’ dendert de polonaise daarom voor het podium langs en die stopt pas als de twee afzwaaien.

 

Zanger Rinus
uitvergroten
Zanger Rinus

De Stoopjes uit Geldrop hadden zich hun Paaspop-debuut anders voorgesteld. De twee besluiten na drie nummers van het podium te gaan, omdat het publiek hen met bier bekogelt. Jammer, want tot dan toe zetten zij een prima performance neer. Met name de single ‘De Achtbaan’ is een succes. Het nummer gaat over een traumatische gebeurtenis tijdens een dagje Efteling (“Als wij in de achtbaan gaan, hoort die toch niet stil te staan? Hangen wij daar op z’n kop. Nee, de Python is niet top.”) en boeit van begin tot eind.

Daarna krijgt het publiek in de tent waar het al het ganse programma om schreeuwt: Zanger Rinus. De Drachtense cultheld is niet vies van een biertje en zet de tent al hupsend en ‘rupsend’ volledig op zijn kop. Zijn repertoire is een soort muzikale bangalijst: met Marlous wil hij ‘onder de douche’, met Gabry wil hij ‘in een jacuzzi’ en met Romana op de scooter. En dan is de Friese charmeur ook nog ‘Verliefd Op Het Meisje Van De Oliebollenkraam’. De hossende aanwezigen, waaronder ook een opvallend aantal langharige rockers, slikken elk woord en elke beweging van Rinus als zoete koek. En de polonaise? Die gaat na afloop gewoon nog even door.

Zanger Rinus 'rupst' erop los
uitvergroten
Zanger Rinus 'rupst' erop los

The Pine Box Boys

uitvergroten
The Pine Box Boys

The Pine Box Boys, de band rondom Lester T. Raww uit Arkansas (VS), speelt een mix van bluegrass en hillbilly. Mannen met baarden en cowboyhoeden dus. Raww is een echte verhalenverteller. Met zijn in whiskey gedrenkte stem zingt hij liedjes over moord en misère: 'I chop off my sweet lady's arms'. De geur van hamburgers, pizza's en Vietnamese loempia's weerhoud het publiek vooraan het podium niet om flink te dansen op de zuiderlijke klanken. Raww is vingervlug, maar niet altijd even strak en de banjo staat wel erg hard afgesteld. Dat mag de pret niet drukken. 'Y'all havin'a good time?', vraagt Raww met een dik southern accent. De kleine groep enthousiastellingen vooraan beantwoordt dat met een volmondig ja. (ST)

reacties