VPRO 3VOOR12RADIO zoekt redacteur / producer

Vacature producer m/v (28,8 uur p.w.)

Redactie 3VOOR12 ,

De VPRO is op zoek naar een redacteur/producer voor 3VOOR12RADIO. 3VOOR12RADIO is het belangrijkste radioprogramma van de VPRO op 3FM. Het wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 1.00 uur. Het programma is nauw verbonden met de website 3VOOR12, het alternatieve popplatform van de VPRO.

Vacature producer m/v (28,8 uur p.w.)

De VPRO is op zoek naar een redacteur/producer voor 3VOOR12RADIO. 3VOOR12RADIO is het belangrijkste radioprogramma van de VPRO op 3FM. Het wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 1.00 uur. Het programma is nauw verbonden met de website 3VOOR12, het alternatieve popplatform van de VPRO.

3VOOR12RADIO staat voor nieuwe en vernieuwende popmuziek en is voor de luisteraar een gids in het uitgebreide aanbod. Er is veel aandacht voor live muziek en voor de politieke en maatschappelijke actualiteit in de Waan Van De Nacht.

Wie zijn we?
De redactie van 3VOOR12RADIO bestaat uit een eindredacteur, een muzieksamensteller, een presentator, een producer/livemuziek coördinator en een redacteur/producer.

De VPRO zoekt voor 3VOOR12RADIO een:

Redacteur / Producer M/V (28,8 uur)
 
Wat ga je doen?
Je produceert  dagelijks van maandag tot en met donderdag het programma 3VOOR12RADIO en je bereidt met de muzieksamensteller het programma voor. Je houdt je hierbij vooral bezig met de inhoudelijke totstandkoming van het programma. Je produceert items en onderwerpen, regelt gasten. Ook bereid je de Waan Van De Nacht voor, een rubriek waarin de actualiteit wordt besproken door middel van een interview met een betrokken persoon, waarna er veel ruimte is voor interactiviteit en reacties van het publiek. Verder verricht je de administratie van de playlist, de Buma en de prijsvragen en ben je verantwoordelijk voor de aandacht voor de items in 3VOOR12RADIO op de 3VOOR12-website. Daarnaast  ben je verantwoordelijk voor het productioneel voorbereiden en begeleiden van live-uitzendingen op locatie.

Wie zoeken we?
Een producer die affiniteit heeft met de VPRO en het alternatieve popplatform 3VOOR12. De producer bereidt de inhoud van het programma voor en is de rechterhand van de presentator tijdens het programma, dat van maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 1.00 uur live wordt uitgezonden vanuit de 3FM-studio in Hilversum.

Je hebt aantoonbare ervaring met radio maken en kennis van alternatieve popmuziek. Daarnaast heb je een goed oog voor kwaliteitsjournalistiek en voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin. Je slaagt er goed in jouw kennis en enthousiasme over te brengen op de luisteraar via de radio, internet en social media. Je beschikt over een goed netwerk en bent in staat snel te schakelen en het nieuws dat zich aandient om te zetten in items waar je goed en snel de gasten voor regelt.  Wat bieden we? In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisklasse G, het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Schriftelijke reacties dienen uiterlijk 1 augustus 2011 bij ons binnen te zijn en kunnen worden gericht aan de VPRO, t.a.v. de afdeling Personeel & Organisatie, Postbus 11, 1200 JC Hilversum of gemaild worden naar vacature@vpro.nl.

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Silvy Broeren, Producer 3VOOR12 via s.broeren@vpro.nl of T 035 6712 545.